Utallige går rundt med en formodning om det sociale samvær på et autoværksted…

Flere rummer bestemte forudindtagetheder overfor, hvad der sker på et autoværksted - http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/, . Adskillige besidder en formodning omkring, at der findes et sejt miljø. Mange er tilbøjelig til at formode, at der forefindes en barsk tone, medarbejderne imellem. Noget siger mig thi, at for at kunne knokle som automekaniker - http://pristorvet.dk/erhverv/auto_vaerksted/Automekaniker, skal én have en holdbar sjæl. Men som nævnt i begyndelsen er dette alene intolerancer, af den grund, at jeg ikke har besøgt et autoværksted. Og ydermere kender jeg ej en automekaniker…

Men det standser mig trods alt ik i at rumme en ide omkring, hvordan dagligdagen er i et autoværksted. Hvor stammer sådanne ideer fra? En interpretation er, at føromtalte stammer fra den vis, hvorpå autoværkstedet skildres i spillefilm & i TV. Hér ser vi nemlig tit, at den sociale måde at være sammen på, i mellem arbejderne, på et autoværksted er grov. Udover det er det hyppigt samtidig nogen temmelig endimensionelle mænd, der sveder på et autoværksted, & som ik’ rummer adskillige brikker at rykke rundt på.

Mange finder det gribende, hvordan der i samtlige fællesskaber etableres utallige parodierede persontyper, som enhver, som er en del af en given nation, er klar over, hvorledes er. Et eksempel på det beskrevne er ”en Brian”. ”En Brian” er bemærkelsværdig i indeværende forbindelse, da han hyppigt er automekaniker på et autoværksted. På samme tid begærer han at slippe hestekræfterne løs. Og ofte er det tilfældet, at han ikke er fantastisk kløgtig. Det skal selv sagt accentueres, at ”en Brian” jo lige nøjagtig er etableret på en ide, hvor nogle mentaliteter til fælles skaber en person, vi alle kan genkende. Dog er det afgørende at mindes, at forsimplede forudindtagetheder kan få ovenud dårlige efterspil, af den grund, at talens magt er mægtig!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.