om sidste skoledag og traditioner

I Danmark er der tradition for, at de afgående elever på deres allersidste minutter som folkeskoleelever iklæder sig sidste skoledag kostumer , dramashop.dk/drama/sidste-skoledag.htm, , og slynger med ”treats” til de mindre klassetrin. Det er begribeligvis for at udtrykke deres jubel over, at den obligatoriske første skoletid er overstået. Langt de fleste glæder sig meget til det, og afbenytter flere timer på at udkåre dé virkelig mesterlige sidste skoledag kostumer. På vores sidste skole dag var jeg på efterskole, & sidste skoledag faldt akkurat sammen med, at mit ophold havde sin afslutning. Elevernes og mine følelser handlede således om at vi blev nødt til at tage afsked med fantastiske bedstevenner, og alle eleverne tænkte ergo virkelig ik’ på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil egentlig også sande, at jeg ikke bryder mig om at bære hverken fastelavnskostumer , dramashop.dk/drama/fastelavnskostumer.htm, eller karnevalskostumer , dramashop.dk/drama/karnevalskostumer.htm, . på adskillige andre skoler.

Min bedstemor har sagt, at jeg som lille knægt ofte klædte mig ud i fastelavnskostumer. Da jeg blev ældre dalede denne mani imidlertid. Jeg kan ubesværet anerkende dét fantastiske i dét, men af en ubekendt grund, har jeg ikke lige siden jeg var en rolling interesseret mig for karnevalskostumer. Og dét er af den grund heller ikke usædvanligt, at jeg træder ind af døren som den værst udklædte i de mindst opfindsomme fastelavnskostumer! Og jeg må indrømme, at det er dødssygt, når alle andre inviterede har gjort sit bedste. Så for fremtiden vil jeg forsøge at forbedre mig, når jeg bliver indbudt til en fest med udklædning, og finde nogle innovative karnevalskostumer…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.