Lidt vedr. at beslutte – og lægge laminatgulv, trægulv, parketgulv eller en enklere model med gulvtæpper

I vores blivende renoveringsprojekt med at bygge om og ordne vores gamle murermestervilla står vi inden længe overfor udvælgelse af husets gulve. Det spontane valg er et flot trægulv {gulvlageret.dk/traegulve-1}, men så kan man både udvælge et småpebret parketgulv, et billigere laminatgulv {gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99}, eller om jeg og manden f.eks ønsker gulvtæpper {gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103} ud til badeværelset, så vi ik fryser om fødderne om morgenen.

Manden og mig klarer en hel del fra bunden for tiden. Før i tiden inden jeg og min mand var kommet til at vælge gulve, der har vi bare tænkt trægulv og været samstemmige om det. Men så satte vi os ind i at et styks trægulv er sandelig ikke udelukkende er et trægulv. Nææh nej det kan vælges som parketgulv, laminatgulv eller massivt trægulv.

Vi er enige om at parketgulv med sildebensmønster syner vildt flot men også bekosteligt. Dog har parketgulv god bærekraft som kan slibes mange gange. Det kan vi bestemt ik så nemt hvis man har laminatgulv, der samtidig kan virke lidt falsk at se på. Til gengæld har vi potentiale for at placere et laminatgulv uden forarbejde oven på vores eksisterende og gulvet skal ikke have lakbehandlingbehandling med sæbe eller lak. Tilmed lader et laminatgulv til at være ligetil at pleje.

Ib & moi kunne samtidig gå efter en mere industriel gulvtype og samle det rå med bløde og uldne gulvtæpper. Det syner evt. ikk’ík’ særligt genialt at vælge gulvtæpper, nu jeg og manden foretrækker et styks terrier. Man kan samtidig argumentere for at gulvtæpper er rart i soveværelserne.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.