Lidt skriv om ikke-sukkerforskrækkede kolleger, firmagaver, fudge og chokoladekarameller

På min nye arbejdsplads står jeg for for årets firmagaver. Kontorassistentjobbet har undertegnede jo kun passet 5-6 uger og kender ik mine medarbejdere specielt godt. Men jeg har lagt mærke til, at en stor del har jeg hørt er et bundt sukkergrise, så crunch, chokoladekarameller og fudge falder som oftest i god jord. Især bliver fudge og chokoladekarameller fra tid til anden taget med som snacks, og jeg har opdaget, at lækkerier også er noget, folk skænker i raflegaver. Så jeg satser på at firmagaver fyldt med chokoladekarameller og fudge er værdsat.

Min erfaring hvisker til mig at spisevenlige firmagaver til evig tid er et hit. For noget tid tiden har jeg arbejdet i virksomheder, hvor de fik foræret kaffekander fra Bodum eller duge fra GJ. Men de ansatte syner gladere for gaven i det tilfælde der bliver foræret fudge, chokoladekarameller eller pestoer i firmagaver. Der er indlysende også undtagelser, men generelt behøver folk i 30′erne og 40′erne overhovedet ikke kander, duge eller krus, i mens velsmagende firmagaver som oftest bliver godt modtaget.

Mavefornemmelsen forklarer mig at spiselige gaver gennemgående lader til at være noget der glæder. Jeg har efter mit studie været tilknyttet bureauer, hvor kollegerne i firmagaver fik krus og kaffekande fra Bodum eller Georg Jensen damask. Men hvis der bliver foræret pestoer, øl, fudge eller chokoladekarameller i firmagaver, så er kollegerne mere begejstrede. Selvfølgelig er der særtilfælde, men som oftest savner folk ik duge eller kander, i mens spiselige firmagaver som oftest falder i god jord.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.