Jeg har skrevet om sidste skoledag som historisk led i en dannelse.

Vores research har erkendt, at vores sidste skoledag rummer en stor værdi. Adskillige fyre glæder sig til deres sidste skoledag usandsynligt mange uger i forvejen. Et individs sidste skoledag kan egentlig beskrives som en ”rite of passage”. På samme vis som konfirmationen, fremhæver den sidste skoledag fasen fra barndommen til et voksent menneske. I nær fremtid lurer livet som voksen med ansvar og forpligtelser. Forskningen viser, at differentieringen mellem barn & voksen er en skellinje, som spirede i den moderne tidsalder. I et historisk perspektiv er denne skelnen altså ikke noget selvfølgeligt, men derimod noget, som er blevet fremherskende i en bestemt sammenhæng. & dét er akkurat dét en udførlig undersøgelse formår at illustrere. Jeg husker med jubel min sidste skoledag, hvor samtlige af os havde været i butikker og købe sidste skoledag kostumer , http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/, . Alle slyngveninderne & jeg havde investeret i ens trøjer – vi var Pink Ladies – som fra vores yndlingsfilm Grease…

Vores sidste skoledag fylder stadig en enorm del af min erindring. Jeg har taget en lang videregående uddannelse & er idag etnograf, & har således klarlagt de meninger, personer associerer med deres sidste skoledag. For de fleste personer er deres sidste skoledag signifikant, & jeg har analyseret, hvilke betydninger, som denne dag får tillagt. Jeg arbejder med at greje, hvorledes de menneskelige arter lever og ånder. En medforsker og jeg har gennemført et feltarbejde i løbet af en sidste skoledag, hvor mig og mine kollegaer optrævlede de unges brug af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en nytænkende reportage ud af, der nøjagtig nu er blevet udgivet på et forlag. Så hvis nogen derude i cyberspace vil finde glæde i at læse ovenud meget mere om den sidste skoledag som kulturelt fænomen, kan de personer købe vores rapport i den nærmeste bogforhandler lige nu! Det er svær konklusioner, vil jeg sværge på. En undersøgelse, som måske vil udvide jeres syn på livet, & dét er overhovedet ikke noget, man skal undgå…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.