Høreapparat kan være alternativet for min farmand

Min farmand har en nedsat hørelse, og min vurdering er, at han eventuelt også har fået tinnitus. Tinnitus er en opfattelse af en lyd, som man kan have i øret, uanset at der ikke kommer lyd ind i ørene fra omverdenen. Den gamle refererer det som en tone i hans øre. Det har varet et stykke tid, og det bliver sandsynligvis værre og værre. Jeg synes, det er meget vanskeligt for mig, for han har nemlig altid været den, der lagde sit øre til, hvis jeg havde brug for at komme af med noget, der var sket. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse mere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke snakket helt så meget med ham. Og jeg har brug for det.

Den hovedsaglige grund til, at min far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget larm, fordi han har været vejarbejder i sine unge dage og ikke gjorde brug af høreværn. Det tror jeg i hvert fald. Der formodes, at tinnitus stammer fra ødelagte sanseceller i den indre del af øret, sikkert også grundet en støjskade. Det får mig faktisk til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er guitarist, på, at han skal gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far til lægen på onsdag, som må vurdere hans hørelse. Fars læge vil formentlig henvise ham til en høreklinik, som laver en udførlig undersøgelse af hørelsen. Nu vil der blive vurderet, om et høreapparat kan være løsningen.

Der kan fås en del forskellige høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig rettet til, så det kan passe til høreproblemet. Mit gæt er, at far skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Disse høreapparater er lavet af 2 genstande; apparatet selv omme bag ved dit øre og et lydrør, som fører lyden ned til en prop i den inderste del af det ydre øre og videre ind til trommehinden. Disse høreapparater anvendes til mennesker med slemme høreproblemer og til dem, der selv skal kunne indstille lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis af de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man godt vil have en økonomisk ydelse til at købe høreapparatet ved en autoriseret privat høreklinik/af forhandlere, der er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det flot, at du kan modtage det omkostningsfrit hos en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres kunder.

Som tidligere nævnt har min far arbejdet på en støjende arbejdsplads, og det var jo sandt at sige nødvendigt at anvende et høreværn, det er min far et godt eksempel på, fordi for høje lyde netop muligvis vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at ca. tres pct. af dem, som arbejder i et støjende miljø, ikke bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg er ret så sikker på, at også han vil blive den uheldige ejer af et høreproblem, i tilfælde af at han ikke snart begynder på at bruge et musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>