Hånden på hjertet; jeg holder af at mindes min sidste skoledag.

Sociologisk forskning har pointeret, at de unges sidste skoledag {dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63} er en vigtig begivenhed. Mange personer glæder sig til deres sidste skoledag enormt mange uger i forvejen. En persons sidste skoledag kan med fordel falde ind under kategorien som en kulturel handling. På akkurat samme vis som dåbsbekræftelsen, tydeliggører den sidste skoledag udviklingstrinnet fra lille pus til en voksen person. Lige ude i horisonten lurer livet som voksen med en højere grad af bekymringer. Jeg mener, at det er vedkommende, at modsætningen mellem barn & voksen er en skillelinje, der opstod i den moderne tidsalder. Historisk set er denne distinktion bestemt ik en selvfølge, men noget, som er skabt i en specifik kulturel kontekst. & dét er akkurat dét en sociologisk analyse formår at bevise. Jeg erindrer klart og tydeligt min sidste skoledag, hvor hver og en havde været ude og bruge penge på sidste skoledag kostumer. Jeg elskede at lege, at jeg var en anden, da jeg var mindre, så jeg var jublende glad!

Som voksen mindes jeg jævnligt vores sidste skoledag. I dag er jeg kulturanalytiker, & har derfor beskæftiget mig med de betydninger, folk sammenkæder med deres sidste skoledag. For utallige er deres sidste skoledag betydelig, & forskning har analyseret, hvilke værdier, som denne dag bliver tillagt. Jeg jobber med at gennemskue, hvordan folk og deres livsverdener tager sig ud. Instituttet har gennemført et feltarbejde i løbet af en sidste skoledag, hvor jeg sammen med de andre gennemforskede teenagernes selektion af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en gribende artikel ud af, som på et senere tidspunkt er blevet udgivet på et forlag. Så hvis nogen derude er interesseret i at læse ekstremt meget mere om den sidste skoledag som praksis, kan de interesserede spendere gysser på vores videnskabelige undersøgelse i den tætteste studenterboghandel akkurat nu. Det er god viden, vil jeg aflægge ed på. Hvis I investerer i afhandlingen, er det formidabelt for både jer og os!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.